Om kåren

I Årsta har vi haft en scoutkår sedan 1947. Vi bedriver vi ungdomsverksamhet för scouter i åldrarna 8 till 89 år. Vårt huvudsakliga mål är att ge våra yngre scouter en möjlighet att utveckla sig själva, att komma ut i skog och mark och röra på sig och på köpet få praktiska färdigheter och förståelse för hur man beter sig när man skall arbeta i grupp.

Vi lite äldre scouter har nöjet att försöka lära ut allt det här och ge våra yngre upplevelser för livet. Och som vi säger:

I scouterna lär vi för livet, inte för arbetslivet

Därmed inte sagt att scouting inte är bra i arbetslivet, många framstående män och kvinnor har varit och är aktiva scoutledare.

Vi i Årsta jobbar också aktivt med att våra aktiva ledare skall få intyg på sina insatser och färdigheter i scouting.